Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Maccheroni pizzaiola

Składniki:

  • 40 dag krótkiego makaronu (pene, muszelki, maccheroni)
  • 20dag sera mozarella
  • 20 dag świeżych obranych pomidorów
  • 10 dag zielonych oliwek
  • 1 łyżeczka oregano
  • garść liści świeżej bazylii
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:

 Pomidory i ser pokroić w kostkę włożyć do dużego głębokiego półmiska, posypać oregano i połową posiekanej bazylii. Dodać oliwki, posolić, popieprzyć i polać 70 ml oliwy z oliwek, dokładnie wymieszać i odstawić. Ugotować makaron. odcedzić, wymieszać z sosem i podawać natychmiast udekorowany resztą bazylii.
Przepis nadesłany na "Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta" Wioletta Luter

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *