Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Łososiowa przekąska

Składniki:

  • ser salami 8 plasterków
  • wędzony łosoś 8 plasterków
  • jajko 1 sztuka
  • zioła prowansalskie
  • pomidor
  • ogórek
  • zielenina
  • sałata
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

    Sposób przyrządzenia:
    Plasterki łososia należy rozłożyć. Plastry sera salami należy oprószyć
    ziołami prowansalskimi. Panierować ser w jajku i bułce tartej i smażyć z
    obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Następnie rozkładać na plastrach
    łososia, zwijać i kłaść na liściach sałaty. Przybrać pomidorem, ogórkiem
    i zieleniną. Podawać na gorąco.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *