Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Łosoś z rusztu lub patelni.

Skład:

  • filet z łososia
  • sok z cytryny
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Filet z łososia umyć i dokładnie osuszyć. Polać oliwą z oliwek, przyprawić solą i pieprzem (ziołami jeśli ktoś lubi) i odstawić na kilkanaście godzin w chłodne miejsce, obracać kilkakrotnie.. Przed poddaniem ryby obróbce termicznej odsączyć z nadmiaru oliwy. Piec na ruszcie lub w ostateczności na patelni. Przed podaniem rybę pokroić ostrym nożem w dzwonka i udekorować cząstkami cytryny, gałązkami pietruszki lub koperku.

3 comments for “Łosoś z rusztu lub patelni.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *