Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Łosoś z krewetkami

Składniki:

  • 800 g łososia
  • 150 g serka śmietanowego
  • 1 łyżka koperku
  • 150 g krewetek
  • 2 arkusze ciasto filo
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka parmezanu
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:

    Flądry oprószyć solą ora z pieprzem i skropić sokiem z cytryny i oliwa po czym przełożyć je do naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 15 minut.,
    W między czasie na suchej patelni uprażyć orzeszki a na rozgrzanym maśle przesmażyć posiekany czosnek, wówczas dodać szpinak i chwile dusić i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Po 10 minut pieczenia ryby posypać ją kaparami.
    Przed podaniem szpinak obłożyć szpinakiem i posypać orzechami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *