Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Łosoś z kaparami i winegretem

 

Składniki:

 

  • 20 dag  wędzonego łososia
  • 2 łyżki wody mineralnej
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka octu winnego
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżka kaparów
  • sól
  • pieprz
  • cukier

Sposób wykonania:
Cienkie plastry wędzonego łososia delikatnie rozłożyć na półmisku nakładając je delikatnie na siebie.
Udekorować je kaparami.
Następnie oliwę z oliwek wymieszać z wodą mineralną, musztardą oraz octem winnym.
Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
Sosem skropić łososia tuż przed podaniem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *