Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Łosoś z kaparami

 

Składniki:

  • 2 filety z łososia
  • sól
  • pieprz
  • oliwa z oliwek
  • ¼ filiżanki białego wytrawnego wina
  • ¼ filiżanki kaparów
  • 50 g masła
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki

 

Sposób wykonania:

  1. Łososia pokroić na dzwonka, które oprószyć solą, pieprzem oraz skropić oliwa z oliwek.
    Następnie obsmażyć je na rozgrzanej patelni grillowej.
    Po usmażeniu na patelnie po smażeniu ryby wlać wino oraz ocet winny.
    Trzymać na ogniu około 1 minuty.
    Po tym czasie dodać kapary oraz masło.
    Całość wymieszać i gotować do momentu, aż sos zgęstnieje.
    Powstałym sosem polać łososia.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *