Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Łosoś w serowej skórce

Składniki:

    • 50 dkg filet z łososia
    • 15 dkg żółtego sera
    • 10 dkg masła
    • 1 łyżka oleju
    • 3 jajka
    • mąka
    • 1 łyżka sosu sojowego
    • 1 łyżka soku z cytryny
    • sól, biały pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Rybę umyć osuszyć, polać sokiem cytrynowym wymieszanym z sosem sojowym, przyprawić solą i pieprzem. Odstawić na kilka godzin do lodówki. Ser zetrzeć na drobnej tarce, wymieszać z tartym serem. Podzieloną na porcję rybę obtoczyć w mące i serowo- jajecznej panierce. Smażyć na oleju z masłem do momentu aż ryba będzie miękka.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *