Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Łosoś pieczony w warzywach

Składniki:


– Świeże dzwonki z łososia
– Papryka czerwona
– Brokuły
– Małe cebulki
– Marchewka
– Ziemniaki

Wykonanie:
Dzwonki umyć osuszyć przyprawić solą i szczyptą przyprawy do ryb.. Ilość warzyw należy dobrać proporcjonalnie do ilości dzwonków tak aby jedna cześć warzywa przypadała na jeden dzwonek, kawałki muszą być dość spore aby nie zginęły między rybą. Naczynie do pieczenia smarujemy masłem, rybę układamy luźno i dodajemy pokrojone warzywa. Na dzwonki kładziemy cienkie listki masła. Wszystko wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Po 15 mni pieczenia podlewamy wszystko malutką ilością wody i nakrywamy kawałkiem folii aluminiowej, zostawiamy jeszcze na 30 min w piekarniku.

Smacznego Paweł

1 comment for “Łosoś pieczony w warzywach

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *