Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Łosoś na przystawkę

Składniki

 

  • ser salami 5 plastrów
  • wędzony łosoś 5 plastrów
  • zioła prowansalskie 1 łyżeczka
  • jajko 1 sztuka
  • bułka tarta 5 łyżek
  • olej 0,5 szklanki
  • sałata 5 liści
  • ogórek 2 sztuki

 

 

Sposób przyrządzenia
Łososia w plastrach rozkładamy na półmisku, ser salami należy oprószyć
ziołami prowansalskimi, przygotować panierkę, opanierować i usmażyć na
rozgrzanym oleju z obu stron. Następnie ułożyć na łososiu, zwinąć w
ruloniki i układać na liściach sałaty, przybrać kawałkami ogórka.

Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *