Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Łosoś na parze z cebulą i pomidorami

Składniki:

 

  • 50 dkg filetów z łososia
  • 1 cebula
  • 2 pomidory
  • kilka gałązek pietruszki
  • 2 papryki
  • sól, biały pieprz
  • 1 łyżka masła – opcjonalnie

 

 

Sposób przyrządzenia:
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w plastry. Cebulę i paprykę obrać, pokroić w kostkę. Umyty i osuszony filet podzielić na porcje, przyprawić. Umieścić w parowarze lub w garnku do gotowania na parze, obłożyć plastrami pomidora. Cebulę i paprykę udusić na maśle nie rumieniąc. Porcje ryby parować przez około 10 – 15 minut. Podawać obłożone cebulką i papryką. Udekorować zieleniną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *