Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Łosoś marynowany Tomasza

 

Składniki:

 

  • 80 ag łososia
  • 2 cebule
  • 2 szkl wody
  • ½ szkl soku z cytryny
  • ½ szkl octu
  • 1 listek laurowy
  • ½ łyżeczki ziarenek kolendry
  • ½ łyżeczki ziaren gorczycy
  • 1 goździk
  • kilka ziaren pieprzu
  • 1 łyżka soli

Sposób wykonania:
Łososia podzielić na mniejsze kawałki, które oprószyć solą.
Przełożyć je do rondelka.
Dodać plastry cebuli i zalać całość wodą, aby ryba cała była nią przykryta.
Trzymać na małym ogniu około 20 minut.
Po tym czasie be odcedzić i przełożyć do salaterki.
Natomiast do wywaru dodać listek laurowy, pieprz, goździki, kolendrę, gorczycę, ocet oraz sok z cytryny.
Całość wymieszać i gotować jeszcze 3 minuty.
Jeszcze ciepłym wywarem zalać rybę, a gdy ostygnie wstawić do lodówki na całą noc.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *