Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Łosoś a la carbonara

Składniki:
· 500 g świeżego fileta z łososia
· biały pieprz
· 4 łyżki octu balsamicznego
· 1 Fix Spaghetti Carbonara KNORR
· 4 łyżki startego sera żółtego

Sposób przyrządzenia:
Przekrój filet z łososia na 4-5 porcji, oprósz białym pieprzem i solą. Ułóż łososia w naczyniu do zapiekania, skrop 3 łyżkami octu balsamicznego i odstaw na 20 minut.
Rozmieszaj Fix Spaghetti Carbonara KNORR w 300 ml wody i zagotuj.
Zalej porcje łososia Fixem tak, by łosoś pozostawał widoczny i posyp lekko startym serem.
Zapiekaj około 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C, przed podaniem porcje ryby ponownie lekko skrop octem balsamicznym.
Dopraw do smaku.{hidetags}

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *