Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Lody z rumem i czekoladą

Składniki:

 

  • 4 łyżki  wody źródlanej
  • łyżka oku z cytryny
  • 2 łyżki cukru
  • jagody
  • 100 g ciemnego rumu
  • 4 gałki lodów czekoladowych
  • 4 gałki lodów waniliowych
  • 4 łyżki starej czekolady

 

 

Sposób wykonania:
Cukier skropić wodą oraz sokiem z cytryny po czym dokładnie wymieszać i trzymać na małym ogniu, aż cukier się rozpuści, wówczas zdjąć i odstawić do ostygnięcia.
Następnie dodać rum, wymieszać i przelać do pucharków.
Włożyć jeszcze gałki lodów i posypać całość startą czekoladą i jagodami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *