Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Lodowiec

 Składniki:

  • 1 budyń śmietankowy
  • 5 żółtek
  • 1 szklanka cukru
  • 1 litr mleka
  • 1 masło roślinne
  • 1 paczka biszkoptów


Sposób przyrządzenia:

Żółtka utrzeć z cukrem i budyniem, dodać 1szklankę mleka przegotowanego zimnego i wszystko wymieszać. Przelać do garnka i gotować ciągle mieszając, aż powstanie gęsta masa. Masło utrzeć i dodać zimną masę, podzielić na 2 części, jedną wymieszać z kakaem. W tortownicy układać biszkopty namoczone w mleku, następnie nałożyć masę białą, znów biszkopty i masę z kakaem. Następnie ułożyć na wierzchu biszkopty, owoce i polać galaretką.
Przepis nadesłany na konkurs  Wakacyjny konkurs www.pychotka.pl i Manta.  Małgorzatę Andrzejewską.

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *