Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Libańska sałatka tabuli

Składniki:

  • 2 pęczki natki pietruszki
  • 3 gałązki mięty
  • 3 pomidory
  • 5 łyżek kuskusu
  • cebula
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 cytryna
  • sól
  • pieprz

    Przygotowanie:
    Natkę pietruszki i miętę drobno posiekać i wrzucić do miski. Pomidory pokroić w drobną kostkę. Razem przełożyć do miski z ziołami. Dodać drobno pokrojoną cebulę. Posolić, wymieszać i zasypać kaszą kuskus. Odstawić na 20 minut. Na sałatkę wycisnąć sok z połowy cytryny. Dodać oliwę z oliwek i pieprz. Wstawić do lodówki na pół godziny. Przed podaniem udekorować kawałkami cytryny.

    Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Marzenę

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *