Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Lekkie ciasto z truskawkami

Składniki:

  • małe biszkopciki
  • ¾ szkl. dżemu truskawkowego
  • op. galaretki o smaku truskawkowym
  • 2 białka
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 pojemniki serka homogenizowanego
  • truskawki do dekoracji
  • bita śmietana

Sposób wykonania:

  1. Biszkopty ułożyć jeden obok drugiego w formie wyłożonej folią aluminiową.
    Posmarować je dżemem i wstawić do lodówki.
    W między czasie galaretkę rozpuścić w ¾ szkl. gorącej wody i odstawić do ostygnięcia.
    Wówczas wlewać ja powoli do serka, delikatnie wymieszać i dodać białka ubite na sztywną pianę.
    Powstałą masę przełożyć na biszkopty i wstawić do lodówki aby całość ładnie zastygła.
    Przed podaniem udekorować bitą śmietaną  i malinami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *