Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Lekkie ciasto

Składniki:

  • 1 ½ szkl. cukru
  • kostka masła
  • 4 pojemniki twarożków homogenizowanych
  • 4 jajka
  • 2 galaretki cytrynowe
  • cukier waniliowy
  • 100  rodzynków
  • 2 łyżki posiekanej skórki pomarańczowej

Sposób wykonania:

  1. Masło z dodatkiem cukru utrzeć po czym nie przerywając ucierania dodawać po jednym żółtku a potem dodawać twarożek.
    Następnie galaretkę rozpuścić w połowie wody podanej na opakowaniu i dodać ją do masy.
    Wrzucić jeszcze skórkę pomarańczową oraz rodzynki.
    Na koniec dodać białka ubite na sztywną pianę, delikatnie połączyć.
    Przelać masę do formy i wstawić na 2 godziny do lodówki.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *