Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Lekki torcik kokosowy

Składniki:

  • 5 białek
  • 1 szkl. wiórków koksowych
  • 1 szkl. cukru pudru
  • 3 łyżki mąki
  • 1 ½ szkl. dżemu morelowego
  • bita śmietana
  • wiórki koksowe

Sposób wykonania:

  1. Białka ubić a sztywno z dodatkiem cukru po czym dodać wiórki koksowe oraz mąkę, całość bardzo delikatnie wymieszać.
    Przelać do formy wyłożonej folia aluminiowa i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni na około 25 minut.
    Po upieczeniu gdy ostygnie wierzch posmarować dżemem.
    Udekorować bitą śmietaną i posypać wiórkami kokosowymi.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *