Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Lekki, łatwy w wykonaniu torcik jabłkowy

Składniki:

  • 25 dag margaryny
  • 4 jajka
  • 2 białka
  • szklanka cukru
  • cukier waniliowy
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 30 dag mąki
  • kisiel cytrynowy
  • 1kg jabłek
  • łyżeczka soku z cytryny


Sposób przyrządzenia:

Margarynę utrzyj na puch z 3/4 cukru. Ubijając kolejno dodawaj po 1 jajku, na koniec masę połącz z cukrem waniliowym, mąką i proszkiem do piecz. Dokładnie wymieszaj. Około 2/3 ciasta rozsmaruj w natłuszczonej, wysypanej bułką tartą tortownicy. Ubij pianę z białek z resztą cukru i sokiem z cytryny. Wymieszaj z proszkiem kisielowym. Rozsmaruj na cieście. Na tym ułóż pokrojone na cząstki jabłka. Zalej resztą ciasta, wyrównaj powierzchnię. Ciasto wstaw do piekarnika i piecz około 45-50 minut. Gotowe ostudź, wyjmij z formy. Polecam jest pyyyyszne
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Margaretka

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *