Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Lekka surówka z ogórków Iwony

Składniki:

  • 5 ogórków średniej  wielkości
  • 1 łyżka  startego chrzanu
  • ½ szklanki posiekanego szczypiorku
  • ½ szklanki posiekanego koperku
  • 1 łyżka  oliwy
  • 1 łyżka  soku z cytryny
  • cukier, sól, pieprz do smaku


    Sposób przyrządzenia:

    Ogórki umyć, obrać i pokroić w plasterki, lekko posolić i odstawić na kilka minut, po czym osączyć. Z oliwy, soku z cytryny, chrzanu i przypraw sporządzić  sos. Zieleninę umyć, kilka gałązek zostawić do dekoracji, a resztę drobno posiekać, połączyć z ogórkami i polać sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *