Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Lekka sałatka Wioli

Składniki:

  • puszka kukurydzy
  • 3 pomidory
  • 2 świeże ogórki
  • 20 dkg szynki konserwowej
  • 2 średniej wielkości cebule
  • 20 dkg sera żółtego
  • 1/2 kapusty pekińskiej
  • 300 ml jogurtu naturalnego
  • 200 ml majonezu
  • sól czosnkowa
  • pieprz grubo zmielony


Sposób przyrządzenia:

Pomidory, ogórki, cebulę i szynkę pokroić w kostkę. Ser żółty zetrzeć na tarce. Kapustę pekińską zszatkować. W salaterce ( najlepiej przezroczystej ) układamy warstwami kolejno: kukurydzę, szynkę, ogórki, pomidory, cebulę, ser żółty, kapustę. Jogurt i majonez wymieszać doprawiając do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowanym sosem polać wierzch sałatki tworząc pierzynkę. Smacznego!
Przepis został nadesłany na konkurs "Wspomnienie lata" przez Wiolettę Ladzińską

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *