Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Legumina z przecierem z dyni

Składniki:

  • 2 szkl. przecieru z dyni
  • ¼ kostki masła
  • ½ skzl. cukru
  • 4 jajka
  • ½ szkl. posiekanych migdałów
  • 2 łyżeczki skórki z pomarańczy
  • kieliszek ciemnego rumu
  • ¼ szkl pokruszonych herbatników
  • łyżeczka cukru pudru do białek
  • sok malinowy
  • masło do formy

    Sposób wykonania::
    Żółtka utrzeć razem z cukrem po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo przecier z dyni, masło, migdały, herbatniki oraz skórkę z pomarańczy.
    Całość dokładnie wymieszać i na koniec dodać białka ubite na sztywną piane z dodatkiem cukru, delikatnie połączyć.
    Przelać masę do formy wysmarowanej tłuszczem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 150 stopni na około 30 minut.
    Przed podaniem skropić sokiem malinowym.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *