Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Legumina z musem jabłkowym

Składniki;

  • 3 szkl. kaszy manny
  • kawałek masła
  • mleko
  • 2 łyżeczki cukru
  • szczypta soli
  • 3 szkl. musu jabłkowego
  • 1 szkl. słodkiej śmietanki
  • łyżka cukru pudru
  • łyżeczka cukru waniliowego
  • łyżeczka soku z cytryny
  • cukier puder

    Sposób wykonania:

    1. Kaszę zalać mlekiem, dodać kawałek masła, cukier oraz sól i ugotować do miękkości.
      Następnie zmiksować kaszę, dodając stopniowo cukier waniliowy, cukier puder, śmietankę oraz sok z cytryny.
      Gdy powstanie gładki puch, przełożyć go do pucharków przeplatając go jabłkowym musem.
      Na samej górze powinna znajdować się kaszka.
      Wierzch posypać cukrem pudrem.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *