Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Legumina z kaszy z musem jabłkowym

Składniki:

  • 3 szkl. kaszy manny
  • 3 szkl. mleka
  • 2 łyżki cukru
  • szczypta soli
  • 2 łyżki słodkiej śmietanki
  • 1 szkl. musu jabłkowego
  • 3 jabłka
  • łyżka masła
  • łyżka cukru
  • szczypta cynamonu

    Sposób wykonania:

    Obrane jabłka pokroić na mniejsze cząstki, które obsmażyć na rozgrzanym maśle około 8 minut.
    Po około 4 minutach dodać cynamon oraz cukier.
    Kaszę gotować na mleku z dodatkiem cukru i soli po czym odstawi do ostygnięcia.
    Następnie kaszę ubijać aby stała się pulchna, wówczas nie przerywając ubijania dodawać stopniowo mus jabłkowy oraz śmietankę.
    Przełożyć do małych salaterek i obłożyć jabłkami. 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *