Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Legumina z kaszy z migdałami

Składniki:

  • 3 szkl. kaszy manny
  • 2 szkl. mleka
  • 1 łyżeczka cukru
  • szczypta soli
  • kawałek masła
  • 1 szkl. słodkiej śmietanki
  • łyżeczka cukru waniliowego
  • 1 szkl. płatków migdałowych
  •  łyżka cukru pudru

Sposób wykonania:

  1. Kaszę zalać mlekiem, dodać masło, cukier oraz sól i ugotować do miękkości.
    Wówczas kasze ubijać aby powstała pulchna masa po czym dodać do niej śmietankę oraz cukier waniliowy.
    Gdy składniki dokładnie się połączą przełożyć do salaterek.
    Migdały uprażyć na suchej patelni i posypać nimi deser.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *