Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Legumina morelowa z biszkoptami

Składniki:

  • 8 moreli
  • 1 ½ szkl. cukru
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • sok z ½ cytryny
  • 1 szkl. białego deserowego wina
  • cukier puder
  • biszkopty

    Sposób wykonania:
    Żelatynę zalać ½ szkl. wody i odstawić do napęcznienia.
    W między czasie 1 szkl. wody z dodatkiem soku z cytryny i cukrem podgrzać , wówczas wrzucić do niej morele.
    Następnie zdjąć z ognia, wyjąć morele a syrop wymieszać z żelatyną oraz winem i ponownie postawić na ogniu.
    Całość wymieszać i podgrzać po czym wylać na owoce ułożone w salaterce.
    Gdy ostygnie wstawić do lodówki na kilka godzin.
    Przed podaniem posypać cukrem pudrem i obłożyć biszkoptami.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *