Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Leczo ze słoika

 

Składniki:

  • 5 pomidorów
  • 1 cebula
  • ½ żółtej papryki
  • ½ zielonej papryki
  • ½ czerwonej papryki
  • 1 cukinia
  • 1 łyżka oleju
  • 2 łyżeczki ostrej papryki w proszku
  • sól
  • pieprz
  • łyżeczka słodkiej papryki
  • szczypta cukru
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego

 

Sposób wykonania:

  1. Posiekana cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju po czym dodać cukinie i paprykę pokrojona w kostkę a na koniec paprykę pokrojona w paski.
    Podlać całość odrobiną wody i dusić na małym ogniu.
    Gdy warzywa będą prawie miękkie dodać obrane pomidory pokrojone w cząstki.
    Zaprawić koncentratem pomidorowym i doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i paprykami w proszku.
    Dokładnie wymieszać i dusi do miękkości wszystkich składników.
    Wówczas przełożyć do słoików i pasteryzować około 10 minut.

     

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *