Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Łazanki z kapustą

Składniki:

    Łazanki:
    · 20 dag mąki
    · 1 jajko
    · woda
    · sól
    Kapusta:
    · 60-70 dag kapusty białej
    · kawałek słoniny
    · 1 cebula
    · sól
    · pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Zagnieść ciasto, dobierając wody tak by było twarde jak na makaron.Ciasto rozwałkować, obsuszyć z obu stron i pokroić na małe kwadraciki. Ugotować w lekko osolonej wodzie i odcedzić. Kapustę poszatkować i ugotować w małej ilości wody.Słoninę i cebule pokroic w kostkę i podsmazyć. Dodać do kapusty przez chwilę dusić.Połączyć z łazankami,pryprawić solą i pieprzem do smaku.

    Małgorzata Górska [email protected]

2 comments for “Łazanki z kapustą

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *