Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Łatwy piernik z bakaliami

Składniki:

    • 1/2 kostki masła lub margaryny
    • 1 szklanka cukru
    • 50 dag mąki
    • 4 łyżki miodu
    • 1/2 szklanka mleka
    • 2 jajka
    • 3 łyżki kakao
    • proszek do pieczenia(łyżeczka)
    • cynamon
    • przyprawa do piernika
    • bakalie


    Sposób przyrządzenia:

    Masło, cukier, miód rozpuścić w garnku, wsypać kakao, cynamon i trochę przyprawy do piernika. Do ostudzonej masy dodać jajka, mleko,  mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i na końcu bakalie. Wymieszać, wlać do formy, piec ok. 60 min. Polać czekoladą. Można przełożyć dżemem lub kremem.
    Przepis został nadesłany na konkurs "Ekspresowy konkurs bakaliowy" przez Dominika Ołdziejewska

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *