Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Łatwy kurczak na niedzielne popołudnie

Składniki:

  • 4 filety z piersi kurczaka
  • 300 g gotowej zupy-kremu z kurczaka
  • ½ szkl wody
  • 1 ½ łyżeczki przyprawy curry
  • 1 szkl startego sera cheddar
  • 1 szkl majonezu
  • 250 g czerstwego chleba wymieszanego ze szczypta tymianku, szałwii, rozmarynu i skórki z cytryny

Sposób wykonania:
Filety ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zalać je zupą z kurczaka.
Następnie curry wymieszać z wodą, sokiem z cytryny, startym serem, majonezem i chlebem z ziołami.
Całość dokładnie wymieszać i przełożyć na wierzchu kurczaka.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i zapiekać około godziny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *