Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Łatwy jabłecznik

Składniki:

    • 5 jaj
    • cukier waniliowy
    • 3/4 szklanki cukru
    • 3/4 szklanki mąki tortowej
    • 5 łyżeczek oleju
    • 2 płaskie łyżeczki proszku
    • 4 duże mało soczyste jabłka


    Sposób przyrządzenia:
    Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier i cukier waniliowy, żółtka i ucierać razem 5 min., powoli wlewać olej i wsypać przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Obrane jabłka pokroić w cienkie plasterki, włożyć do ciasta i delikatnie wymieszać. Upiec. Ciasto będzie smaczniejsze jeśli jeszcze gorące polejemy polewą przygotowaną ze szklanki cukru pudru, kilku kropli olejku śmietankowego i odrobiny kwasku cytrynowego i wrzątku.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *