Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Lambada

Składniki:

  • 2 budynie waniliowe
  • 1 litr soku pomarańczowego z kartonu
  • 3/4 szklanki cukru kryształu
  • 500 ml śmietany kremówki(30%)
  • duża paczka biszkoptów
  • starta czekolada


Sposób przyrządzenia:
Z kartonu odlać ok.150 ml soku i nim nasączyć biszkopty, ułożone wcześniej na wysmarowanej margaryną blasze lub tortownicy. Pozostały sok wlać do garnka, wsypać cukier i ugotować budynie. Gorąca masę wylać na nasączone biszkopty i pozostawić do ostygnięcia. Śmietanę ubić na sztywno i wyłożyć na wystudzoną masę. Wierzch posypać startą czekoladą. Ciasto przechowywać w lodówce, przed podaniem warto je schłodzić ok, godziny czasu, aby masa dobrze stężała.
Smacznego!!!

1 comment for “Lambada

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *