Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Łagodna zupa z żółtego sera z dodatkiem białej fasoli

Składniki:

  • 20 dkg żółtego łagodnego sera
  • 1 puszka konserwowej białej fasoli
  • 3 pory/ białe części/
  • 3 średnie cebule
  • ½ białej kapusty/średnia/
  • 1 ½ litra rosołu z kostki
  • 2 łyżki śmietany
  • 3 łyżki masła
  • garść posiekanego szczypiorku
  • garść posiekanego zielonego koperku
  • garść zielonej posiekanej pietruszki
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Kapustę  drobno poszatkować, cebulę obrać pokroić w kosteczkę, pory umyć , pokroić w paseczki i dusić  na patelni na maśle na małym ogniu ,ciągle mieszając. Fasolę razem z zalewą zmiksować, dodać do jarzynek i podlać gorącym rosołem. Doprawić solą i pieprzem do smaku i gotować jeszcze 20 minut. Gorącą zupę nalewamy na talerze, dodajemy ,po łyżce śmietany, utarty na tarce żółty ser i posypujemy posiekaną zieleniną Dobrze smakuje z grzankami.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *