Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kuskus z warzywami

 

Składniki:

  • 2 papryki
  • 2 cukinie
  • 2 marchewki
  • 1/2 puszki tuńczyka
  • ząbek czosnku
  • kostka bulionu warzywnego
  • 3 łyżki oleju
  • bazylia
  • majeranek
  • sól
  • 1 opakowanie kaszy kuskus/bez gotowania

 

 

Przygotowanie:
Cukinie i marchewki drobno pokroić. W głębokiej patelni ugotować litr wody, rozpuścić kostkę bulionu, dodać marchewki, paprykę, zmiażdżony czosnek, a po chwili cukinię. Dusić do miękkości. Dodać 3 łyżki oleju, mieszać i doprawić. Dodać tuńczyka. Kuskus wsypać do dużego naczynia , wlać wrzątek 1cm. powyżej kaszy i odstawić na 5 minut. Wymieszać, rozdzielić widelcem. Na środku talerza ułożyć warzywa , a dookoła nich kuskus.

Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Marzenę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *