Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kuskus z szynką i pieczarkami

Składniki:

  • ½ szklanka kuskus
  • rosół drobiowy w kostce
  • 1 szklanka wody
  • 20 dkg pokrojonej w paski szynki wędzonej lub kiełbasy drobiowej
  • 10 dkg pieczarek, oczyszczonych, pokrojonych w kostkę
  • 1 pokrojona w kostkę cebula
  • olej

    Sposób przyrządzenia:
    Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, dodać cebulę i pieczarki, smażyć mieszając aż wytwarzający się sos odparuje. W rondlu doprowadzić do wrzenia wodę, dodać kostkę rosołową, a gdy ta się rozpuści dodać kuskus i cebulkę z pieczarkami, dokładnie wymieszać, przykryć, odstawić w ciepłe miejsce. Na patelni ponownie rozgrzać odrobinę oleju, dodać paski wędliny, przez chwilę smażyć. Na talerzu ułożyć kopczyk z kuskus, na szczycie położyć wędliną, całość zwieńczyć kleksem gęstej śmietany lub jogurtu.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *