Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kuskus z kurczakiem i szparagami

Składniki:

  • 1 szklanka kuskus
  • 1 szklanka wody
  • ½ szklanki białego wina
  • 1 filet z kurczaka pokrojony w plastry
  • 2 czerwone cebule
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Szparagi obrać, pokroić na krótkie odcinki. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, dodać mięso, smażyć aż zacznie się rumienić, dodać wino i wodę, doprowadzić do wrzenia dodać kuskus, przyprawić, a gdy płyn się wchłonie dodać szparagi, dokładnie przykryć i odstawić na 10 minut. Cebulę obrać, pokroić w cienkie plastry, delikatnie przyprawić solą i pieprzem. Podawać gorące udekorowane cebulą.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *