Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kuskus z kurczakiem i ciecierzycą

Składniki:

  • 1 szklanka kuskus
  • 1,5 szklanki bulionu drobiowego
  • 1 duża ugotowana pierś z kurczaka
  • ¼ szklanki oliwy
  • 3 łyżki octu winnego
  • 1 ząbek czosnku
  • 1,5 szklanki pomidorków koktajlowych
  • posiekana dymka i bazylia
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    W rondlu doprowadzić do wrzenia bulion, dodać kuskus, dokładnie wymieszać, przykryć, dokładnie wymieszać. Wymieszać bazylię, zgnieciony czosnek, dymkę, pokrojone na połówki pomidorki, pokrojonego w kostkę kurczaka. Dodać do rondla z gorącym kuskus, przyprawić wymieszać i podawać. Tak przyrządzony kuskus podajemy w wersji na gorąco.  W wersji na zimno dodatkowo

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *