Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kuskus po turecku

Składniki:

    • opakowanie kuskus
    • 2 pomidory
    • duży zielony ogórek
    • pęczek natki
    • 2 cytryny
    • 2 cebule
    • 4 duże ząbki czosnku
    • papryka(najlepiej zielona-ostra)
    • słoiczek koncentratu pomidorowego
    • oliwa z oliwek
    • sól, pieprz, ostra papryka
    • suszona mięta

Sposób przyrządzenia:
Kuskus zalać wrzątkiem, tak jak to jest podane na opakowaniu. Cebulę posiekać w drobną kostkę, zeszklić na oliwie(dosyć sporo oliwy), dodać koncentrat. Posiekać wszystkie inne składniki w drobną kostkę. Do gotowego kuskusu dodać cebulę z koncentratem, wymieszać, dodac pozostałe składniki. Dodać sok z z cytryn i przyprawić. Potrawa powinna być kwaskowata i pikantna. Smacznego

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *