Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurki w occie

Składniki:

  • 1 kg. kurek
  • 1 cebula
  • 2 łyżki soli
  • szklanka octu
  • 1/4 szklanki cukru
  • po kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego
  • 4 listki laurowe
  • czubata łyżeczka gorczycy


Sposób przyrządzenia:

Kurki oczyścić, cebulę pokroić w grube plastry. Składniki zalać małą ilością wrzątku , dodać łyżkę soli i gotować 10 minut. Przygotować zalewę, do litra wrzącej wody dodać cukier, ocet i resztę soli. Kurki z cebulą i przyprawy przełożyć do słoików. Zalać zalewą słoiki, zamknąć. Pasteryzować 15 minut. Pozostawić na pokrywkach.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *