Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak z warzywami

Składniki:

    • 2 łyżki przyprawy do zup
    • 30 dag filetów z piersi kurczaka
    • 50 dag włoszczyzny (marchew, pietruszka, seler, por)
    • 1 szklanka ugotowanego ryżu
    • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
    • 1 mała kapusta pekińska
    • tłuszcz do smażenia


    Sposób przyrządzenia:
    Mięso pokroić w paski, skropić przyprawą , posypać mąką ziemniaczaną. Usmażyć. Kapustę pekińską pokroić. Warzywa oczyścić i pokroić. Smażyć 15 min. Dodać mięso ryż i kapustę. Doprawić do smaku. Przepis nadesłała Wioletta.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *