Składniki:
- 2 filety z kurczaka
- jajka
- 3 łyżki śmietany
- 1 łyżeczka mąki
- 20 dkg małych pieczarek
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Piersi z kurczaka pokroić w dużą kostkę, pieczarki pokroić na połówki. Na odpowiednio dużej patelni rozgrzać oliwę, obsmażyć mięso, a gdy będzie rumiane dodać pieczarki. Smażyć aż cały płyn odparuje, posypać posiekaną natką pietruszki, przyprawić, wymieszać. Mały naczynia żaroodporne wypełnić ściśle pieczarkami z mięsem, polać śmietaną wymieszaną z mąką, na każde wybić ostrożnie jajko, posolić i popieprzyć, zapiec w nagrzanym piekarniku.
trochę się zawiodłam
miałam nadzieję że to jest smaczniejsze.gościom też smakowało tak sobie.owszem smakuje ten kurczak z pieczarkami , natomiast potem już z tą śmietaną a zwłaszcza z tym jajem na wierzchu już mniej smaczne.plusem jest to że jest to danie trochę inaczej podane.