Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak z pieczarkami, fasolką i parówką

Składniki:

  • 4 piersi z kurczaka
  • 4 parówki
  • 2 marchewki
  • 6 cebul
  • sól
  • 25 dag fasolki szparagowej
  • 4 łyżki oleju
  • 6 pieczarek
  • pieprz
  • cząber
  • mielona papryka

Sposób wykonania:

  1. Piersi kurczaka pokroić w kostkę i obsmażyć na rozgrzanym oleju po czym wrzucić parówki pokrojone w plasterki, posiekaną cebulę i pieczarki pokrojone na cząstki.
    Całość wymieszać i razem dusić.
    W między czasie pokrojoną fasolkę i marchewkę obgotować w osolonej wodzie i dodać do reszty składników.
    Doprawić do smaku cząbrem, pieprzem oraz papryką.
    Trzymać na małym ogniu do miękkości wszystkich składników.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *