Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak z kawałkami żółtej papryki

 

Składniki:

  •  2 duże piersi kurczaka
  •  dwie żółte papryki
  •  cebula
  •  curry
  •  oregano
  •  gałka muszkatołowa
  •  vegeta
  •  pieprz

Sposób wykonania:

  1. Umyte mięso pokroić w kostkę, którą wrzucić na patelnie z rozgrzanym olejem i przesmażyć.
    Następnie oprószyć kurczaka curry, vegetą i oregano.
    Dodać jeszcze cebulę pokrojona w krążki i nadal smażyć.
    W między czasie sparzyć paprykę wrzątkiem i pokroić ją w kostkę po czym wrzucić do mięsa.
    Całość dokładnie wymieszać i dusić do momentu aż mięso będzie nabierać złotego koloru.
    Wówczas  podlać dość dużą ilością wody, dodać gałkę muszkatołową i dusić ok. 2 godz do miękkości mięsa i papryki.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *