Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak z grzybami

Skład:

  • 2 piersi kurczaka
  • pieczarki (lub inne grzyby)
  • masło
  • cebula
  • mąka
  • sól i pieprz

Sposób przyrządzenia:
Pieczarki oczyścić, pokroić w plastry. Piersi kurczaka przekroić, uformować cztery kotlety. Cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć w łyżce masła. Dodać grzyby, przyprawić i dusić10 minut. Piersi kurczaka obtoczyć w mące, posypać solą i pieprzem, krótko obsmażyć na dużym ogniu z odrobiną masła. Gdy się zrumienią dodać grzyby, chwilkę razem poddusić.

1 comment for “Kurczak z grzybami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *