Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak z gruszkami

Składniki:

  • 2 kurczaki
  • sól, pieprz do smaku
  • 10 dkg margaryny
  • 400 ml różowego wina
  • 6 gałązek tymianku
  • 6 gałązek rozmarynu
  • 4 łyżki borówek
  • 8 gruszek

 

Sposób przyrządzenia:
Kurczaki poporcjować na 8 kawałków, natrzeć solą i pieprzem, obsmażyć na margarynie, wlać wino, dodać zioła, piec w piekarniku w temperaturze 200 stopni C około 45 minut. Mięso wyjąć ,do sosu dodać borówki, sos doprawić do smaku sola i pieprzem. Gruszki obrać, przekroić na pół i gotować 10 -15 minut, podawać z kurczakiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *