Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak z bananami i kapustą pekińską

Składniki:

  • 40 dag piersi kurczaka
  • 2 banany
  • 5 dag kapusty pekińskiej
  • 4 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 4 krążki ananasa z puszki
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 2 cm korzenia imbiru
  • 1 kieliszek wódki
  • 1 białko
  • 2 łyżki oleju
  • sok z pomarańczy
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Mięso pokroić w paseczki, które skropić wódką oraz sosem sojowym.
    Następnie obrany korzeń imbiru przesmażyć na rozgrzanym oleju, wówczas dodać mięso obtoczone w białku i posypane mąką.
    Trzymać na ogniu około 4 minut cały czas mieszając.
     W między czasie na osobnej patelni podsmażyć obrane banany pokrojone w plastry, ananasa, pokrojonego na mniejsze kawałki oraz kapustę.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny i przełożyć do mięsa.
    Całość podgrzać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *