Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak w zielonym curry

Składniki:

  • 800 g filetów z piersi z kurczaka
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka tajskiej pasty curry
  • kawałek trawki cytrynowej
  • 2 pomidory
  • 2 szkl mleczka kokosowego
  • 2 łyżki oleju
  • sól

Sposób wykonania:
Cebulę posiekać po czym zeszklić na rozgrzanym oleju, wówczas wrzucić do niej mięso pokrojone w kostkę.
Gdy się podsmaży  dodać jeszcze posiekany czosnek  oraz pastę curry.
Dokładnie wymieszać i trzymać jeszcze na ogniu przez kilka minut.
Po tym czasie wlać jeszcze mleczko kokosowe oraz wrzucić obrane i pokrojone pomidory i trawkę cytrynową.
Całość dokładnie wymieszać i dusić około 20 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *