Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak w sosie z orzechami włoskimi

Składniki:

  • 20 dag piersi kurczaka
  • 1 łyżeczka imbiru
  • 2 łyżki oleju
  • 20 dag orzechów włoskich
  • 1 łyżka smalcu
  • 3 łyżki sos sojowego
  • 1 ½ łyżeczki cukru
  • 1 ½ łyżki rosołu

Sposób wykonania:

  1. Mięso pokroić w kostkę, którą oprószyć imbirem po czym smażyć na rozgrzanym oleju razem z orzechami ok. 3 min, wówczas kurczaka wyjąć a na patelnie wrzucić smalec.
    Gdy smalec się rozgrzeje wlać sos sojowy, rosół i dodać cukier.
    Całość dokładnie wymieszać i doprowadzić do zagotowania, wówczas włożyć kurczaka i orzechy, wymieszać i podgrzać.

    Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Ulę

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *