Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak w potrawce z curry z naturalnym jogurtem

Składniki:

    • ½ kg piersi z kurczaka
    • ½ szklanki jogurtu naturalnego
    • ½ szklanki rodzynek
    • 2 cebule
    • ½ szklanki śmietany
    • sok z cytryny
    • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
    • 2 łyżeczki przyprawy curry
    • 1 łyżka oleju
    • sól, pieprz do smaku

Sposób przyrządzenia:
Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, oprószyć solą,1 łyżeczką curry i pieprzem, podsmażyć na oleju około 10 minut, aż się zarumienią. Cebulę obrać pokroić w krążki i podsmażyć na oleju na drugiej patelni. Cebulę i rodzynki dodać do  kurczaka, wymieszać. 3 łyżki wody wymieszać z jogurtem, śmietaną, sokiem z cytryny, mąką i resztą curry. Sos wlać na patelnię z mięsem, mieszając dusić około 5 minut, doprawić do smaku solą i pieprzem.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *