Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak w pietruszce i czosnku

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
  • 3 ząbki czosnku
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • przyprawa do kurczaka
  • łyżka oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

 

Sposób wykonania:
Kurczaka pokroić w paseczki,  czosnek i natkę pietruszkę posiekać.
Przełożyć całość do miseczki, skropić oliwą i oprószyć przyprawą do kurczaka, dokładnie wymieszać.
Odstawić do zamarynowania na 1 godzinę.
Po tym czasie smażyć kurczaka na rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron na złoto.
W trakcie smażenia oprószyć jeszcze solą oraz pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *